Waarom yoga?

Een toenemend aantal mensen krijgt het gevoel dat ze niet in evenwicht zijn en dat het leven méér zou moeten zijn dan het huidige stressvolle bestaan.

Dit soms vage gevoel kan heel concreet naar boven komen in de vorm van lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn, rugpijn en maagklachten. Ook kunnen zich klachten op geestelijk vlak voordoen, zoals nervositeit, spanningen en depressie.
In het zoeken naar een oplossing kunnen mensen in aanraking komen met yoga, of proberen yoga op aanraden van een huisarts, specialist of fysiotherapeut.

De kracht van yoga is dat iedereen het op zijn eigen niveau kan beoefenen. Als je twijfelt, kunt je het beste je huisarts raadplegen. Vraag in ieder geval advies aan de huisarts als je onder doktersbehandeling bent, regelmatig medicijnen gebruikt of voortdurend lichamelijke klachten hebt. Tijdens de yogalessen wordt hier rekening mee gehouden.

 
 
 

 


Zwangerschapsyoga

Tijdens de zwangerschap staan vrouwen onder medische controle van hun huisarts, gynaecoloog of verloskundige. Hoewel zij de gezondheid van vrouwen en hun baby de hele zwangerschap bewaken, zorgt yoga voor een kalme kracht en innerlijke balans. Of je nu bedreven bent in yoga of fitness, of nog nooit aan lichaamsbeweging gedaan hebt, yoga kan heel waardevol zijn tijdens de zwangerschap en in voorbereiding op de bevalling.

In de lessen worden de klassieke yogahoudingen aangepast aan de zwangerschap, waarbij ontspanning en veiligheid altijd voorop staat. Trainen met de ademhaling is het hoofddoel van de zwangerschapsyoga. Diep ademhalen en ontspannen is een effectieve manier om ongemakken of emoties te verzachten. Via de diepe ademhaling en oefeningen worden de bekkenbodemspieren getraind om de baarmoeder en andere organen optimaal te ondersteunen tijdens de zwangerschap.